Kontakt

HEJ!


Välkommen att kontakta oss

 
 
 
 

Vanliga frågor

 

 

Ingen fråga är för dum för att formuleras.

Hör av dig via formuläret ovan om det är något du undrar över. Vi gör vårt bästa att svara så snabbt som möjligt.

Hur tvättar jag min filt?


Garn av ull kan "filta"  ihop sig därför skall du aldrig gnugga eller knåda din filt.

Det är viktigt med mycket vatten och det bör inte vara varmare än 30º. Använd ett flytande fintvättmedel men inte sköljmedel. Skölj noga! Har du ett bra ull-/skontvättprogram i tvättmaskinen kan du använda det. Centrifugera lätt eller krama ur vattnet och därefter kan du vira in den hopvikta filten i ett stort badlaken och "trampa ur" resterande vatten på golvet.

Torka plant, på frottéhandduk. Forma filten så den får raka kanter.

(Passa t ex på då du bäddar rent i sängen..)

 Tänk på att stickat gärna töjer sig vid tvätt.Jag har fått en fläck?


Försök blöta ordentligt och ta flytande fintvättmedel direkt på fläcken. Låt tvättmedlet verka ett par minuter, krama lite (gnugga inte) och skölj sedan ordentligt.

Hur håller jag mina stickade plagg fräscha?


Ull har en "frånstötande" förmåga genom ett naturligt fett. Det skall du vara rädd om. Ull mår väl av att vädras/luftas i friska luften liksom andra naturmaterial.

Undvik att hänga stickat då det lätt ändrar form. Låt dina plagg ligga plant och lufta sig. Förvara liggande, löst vikt och inte ihoptryckt.Hur undviker jag mal och andra skadedjur?


Se till att dina stickade plagg är fräscha, vädra/lufta ofta!

Plastboxar med lock kan vara att rekommendera för förvaring av stickat, då är det lätt att lägga i t ex kulor/plattor/ringar av cederträ eller andra produkter som "skrämmer småkrypen".  Cederträ/cederträolja är effektivt men många använder torkad lavendel i påse. Lavendel finns också som olja. 

Skadedjursbutiken :

http://bit.ly/47j0Yyh    klicka även på rödceder eller lavendel så ser du fler produkter